۲۳ فروردین ۱۴۰۳، ۱۴:۱۰

یادداشت؛

معرفی الگوهای برتر قرآنی در «محفل»

معرفی الگوهای برتر قرآنی در «محفل»

ساری- بکارگیری زبده ترین داوران قرآنی از ایران، عراق و سوریه اهم از شیعه و سنی در برنامه محفل سبب معرفی الگوهای برتر قرآنی شده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: هادی ابراهیمی کیاپی *: فراتر از تعصب‌های سازمانی و یا خودستایی‌های مذموم، با استناد به برنامه‌های موفقی مثل «حسینیه معلی» در ماه شعبان و برنامه قرآنی «محفل» در ماه رمضان و نیز برنامه سحرگاهی «ماه من» باید به جرأت اذعان کنم که رسانه ملی با دو بال تحول و تجربه، به بلوغ برنامه سازی رسیده است.

فارغ از تمجیدها و تخریب‌های نامتعارف، آمار مخاطبان داخلی و حتی خارجی در جغرافیای سیاسی و عقیدتی جهان اسلام و سایر مخاطبان، تعیین کننده قطعی کیفیت، کمیت و نهایتاً موفقیت اینگونه برنامه‌های مخاطب محور است و واضح‌ترین جلوه چنین اقبال مورد ادعا، ایجاد یک اجتماع صدهزارنفری محفلی‌ها در عصر روز میلاد کریم اهل بیت امام حسن مجتبی (ع) در استادیوم بزرگ آزادی بود که رکورد بزرگترین اجتماع قرآنی جهان را به خود اختصاص داد.

بکارگیری زبده ترین داوران قرآنی از ایران، عراق و سوریه اهم از شیعه و سنی و حضور میهمانان جذاب در تمامی سطوح سنی، جنسیتی، ملیتی و به صحنه آوردن اعجازهای میدانی قرآن مجید، ضمن ارتقای باورهای قرآنی و نزدیک و عملی دانستن وعده‌های الهی قرآن، علاوه بر اینکه مأنوس ترین ارتباطات با خداوند را به تجلی درآورد و قرآن را به عنوان مطمئن‌ترین پناهگاه معنوی و مادی برای انسان‌ها معرفی کرد توانست الگوهای موفق زندگی قرآنی را در معرض نگاه همگان قرار دهد و تا حدود زیادی از غربت قرآن در جامعه ما بکاهد و رویکرد محتوایی جدیدی را اعم از قرائت و حفظ و تفسیر و پیاده سازی مضامین و آموزه‌های قرآنی، فرهنگ‌سازی نمود.

دنبال کنندگان برنامه جذاب محفل، حتی در نگاه حداقلی، به این فهم رسیده‌اند که فهم قرآنی ضعیفی داشته و باید بسیار بیشتر از اینها، از این سرچشمه وحیانی بهره مند شوند.

کار بزرگ برنامه قرآنی محفل، ایجاد و یا تشدید ذوق و شوق قرآن گرایی و حتی قرآن پژوهی در جوامع اسلامی و مشخصاً جامعه ایرانی بود که طی آن معرفی مستند، مصور و حضوری نمونه‌های نابی از نجات یافتگان قرآنی از ایران و اقصی نقاط جهان در این برنامه بود که حقیقتاً تا قبل از آن در هیچ برنامه‌ای با این سطح از بلوغ کیفی ملاحظه و پردازش نشده بود.

معرفی خانواده‌های قرآنی در تمامی سطوح سنی و جنسیتی و قشری، ارائه‌های نشانی‌های جدیدی از فعالیت‌های قرآنی، در جوامع امروزی که عمدتاً تحت تسخیر بازی‌های جذاب کامپیوتری، محصولات هالیوودی و بالیوودی، پروپاگانداهای رسانه‌ای و صدها ابتلای انحرافی قرار داشته و گرایش‌های استعداد محور، غارت شده و نسل‌های نو، در گردونه این جاذبه‌های پایان ناپذیر و متنوع تصویری توسط تمدن بشدت فاسد و آلوده غرب مصادره می‌شوند، نهضت ذائقه سازی هوشمندانه را با ظرفیت افزایی هنرمندانه راه اندازی کرد.

همین موفقیت و البته در چهارچوب‌های کوچک‌تر، در برنامه سحرگاهی «ماه من» به نحو دیگری تکرار شد که متأسفانه به جای قدرشناسی از سلسله مباحث کارشناسی پیرامون فقط یکی از موضوعات و سیئات اخلاقی بنام «حسد»، درست در مرحله تطبیقی مباحث با ابتلائات امروزی، به هر دلیلی مورد بی مهری قرار گرفت و از میوه چینی و برداشت نهایی از این کاشت ها و داشت‌ها ممانعت به عمل آمد.

نسل قرآنی در حال بروز و ظهور است

اما رسانه ملی هم در برنامه سازی های انتخاباتی و هم در پردازش‌های مقاومتی و نیز در برنامه سازی های مذهبی از جنس قرآنی و روضه‌های اخلاقی، سربلند بیرون آمد و از تلاش‌های موفق جوامع اسلامی در تربیت قرآنی و دینی پرده برداری کرد تا اولاً از غربت‌های واقعی قرآن و سایر آثار و اماکن دینی بکاهد و ثانیاً نشان دهد که تلاش‌های محافل قرآنی به بار نشسته و نسل قرآنی در حال بروز و ظهور است و آینده از آن ماست.

محفل با پردازش‌ها و ماه من با ریشه یابی ها، کمک بزرگی به تمدن سازی دینی با محوریت جمهوری اسلامی کرده‌اند که در پایان جا دارد تا صمیمانه و متواضعانه به دست اندرکاران و نیز کارشناسان آنها که انصافاً در گشایش ذهن‌ها و توسعه نگاه‌ها و تعمیق باورها و تفسیر حوادث تاریخی درخشان عمل کرده‌اند، دست مریزاد گفته و سپاسگزار باشیم.

* مدیرکل صدا و سیمای مازندران

کد خبر 6075545

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha